Hitachi bygger nya snabbtåg för ett populärt turistmål i Japan

Dessa nya N100 snabbtåg kommer att trafikera mellan Tokyo, Nikko och Kinugawa. Foto: Kredit: Hitachi Rail.

Den nya flottan av toppmoderna snabbtåg för Tobu Railway Co. Ltd. kommer att trafikera från Tokyo till Nikko och Kinugawa.

Tobu Railway Co. Ltd. (Tobu) har valt Hitachi Rail för leverans av en ny flotta av snabbtåg för sin flaggskeppstrafik mellan Tokyo och välkända Nikko och Kinugawa.

Det populära turistmålet, som inkluderar natursköna platser och Nikko Toshogu-helgedomen, ett världsarv tillägnad en av Japans mest kända shoguns.

Sevärdheterna lockar upp till 12 miljoner besökare varje år. De nya snabbtågen N100 kommer att förbättra servicen från den japanska huvudstaden och turistorten och ersätta den tidigare Spacia 100-serien, som har varit i drift sedan 1990.

De nya tågen ska byggas på Hitachis fabrik Rails Kasado och kommer att köras i sex vagnsformationer, som inkluderar 212 sittplatser.

N100:s exteriördesign hämtade inspiration från den hjärtevärmande designen av japanska traditionella hantverk, och färgen kommer från den Nikko Toshogu-helgedomen. Inuti kommer bekväma stora vridbara fåtöljer och en cafédisk hjälpa till att möta passagerarnas olika behov. Den första N100-tågsättet kommer att tas i drift 2023.

- Vi är stolta över att få möjligheten att designa och bygga Tobus expressnabba flaggskeppståg som kommer att förbättra servicen för miljontals passagerare som besöker Nikko och Kinugawa varje år. Vi kommer att arbeta med Tobu för att bygga en flotta av moderna tåg som är säkra, bekväma miljövänliga och trevliga, förklarade Koji Agatsuma, Group COO för Hitachi Rails rullande materiel.