Baden-Württemberg: Elektrifierade järnvägslinjen Elztalbahn startade trafiken

Nu rullar trafiken med hjälp av elektricitet på en av Tysklands mest trafikerade regionala bansträckor. Foto: Deutsche Bahn.

Nu finns det ökad komfort för järnvägspassagerare i det större tyska Freiburg-området.

Deutsche Bahn (DB) har byggt ut och elektrifierat linjen Elztalbahn. Genom ett gemensamt evenemang och ceremoni, tog Winfried Hermann MdL, transportminister Baden-Württemberg, distriktsadministratör Hanno Hurth, ordförande för Freiburg Regional Transport Association, Tobias Harms, ordförande i SWEG GmbH:s styrelse, och Thorsten Krenz, grupprepresentant för DB AG delstaten Baden-Württembergs nyligen elektrifierade bansträckan Elztalbahn symboliskt i drift.

Ersättningstrafiken till Waldkirch är över.

Den elektrifierade rutten är den sista pusselbiten i det nya Breisgau S-Bahn-nätet och därmed har man även avslutat projektet.

Passagerarna drar nytta av utbyggnaden av snabbare förbindelser, genom ett tätare utbud av tjänster och ett kontinuerligt transportnät i regionen.

Den federala regeringen och delstaten Baden-Württemberg samt det regionala regionala transportförbundet Freiburg har totalt investerat cirka 68,5 miljoner euro i utbyggnaden av Elztalbahn.