Alstom erhåller Egyptens största kontrakt av rullande materiel för Kairos tunnelbana

Bilden visar tillverkning av Metropolis-tåg. Alstom lovar "en oöverträffad nivå av komfort för invånarna i Kairo och för turister", med breda korridorer, ett utrymme reserverat för kvinnor, system med realtidsinformation och en särskilt ekonomisk lösning för förutsägande underhåll. Nio andra projekt ingick i det mellanstatliga avtal som undertecknades i juni inom områdena transport, energi och vattenrening. Foto: Alstom

Alstom har tilldelats det största kontraktet för rullande materiel i Egypten. Den franska tillverkaren av rullande materiel kommer att leverera 55 Metropolis-tåg med nio vagnar var till Kairos tunnelbanelinje 1.

Kontraktet är värt 876 miljoner euro, inkluderar även ett åttaårigt underhållskontrakt. Det undertecknades på TransMEA 2021.

Denna signatur kommer efter avtalet som undertecknades mellan Bruno Le Maire, Frankrikes ekonomi-, finans- och återhämtningsminister, och H.E. Kamel El-Wazir, egyptisk transportminister, den 13 juni 2021.

Kairos tunnelbanelinje 1 öppnade 1987. Det är Egyptens äldsta tunnelbanelinje och förflyttar cirka 2,5 miljoner passagerare per dag mellan El Marg och Helwan. Tunnelbanelinjen uppgraderas ganska generellt och detta rullande materielkontrakt är en del av det arbetet. Förändringarna kommer att förbättra kapaciteten på linjen.

 

...