Schweiz: Alstom lämnar in klagomål mot tilldelningen av 286 tågsätt till Stadler Rail

De sista kompositionerna för SBB:s dubbeldäckare FV-Dosto håller för närvarande på att monteras i fabriken i Villeneuve. Foto: Yan Bride / Alstom

Franska tillverkaren av rullande materiel, Alstom, har lämnat in ett klagomål till den federala förvaltningsdomstolen mot tilldelningen av flera enheter för regional transport till Stadler Rail.

Huruvida och hur länge upphandlingen av de 286 tågen kommer att försenas av klagomålet kan ännu inte uppskattas enligt SBB.

Schweiz federala förvaltningsdomstol har informerat schweiziska tågoperatören SBB om att den förlorande leverantören Alstom har lämnat in ett klagomål mot tilldelningen av de 286 nya multipelenheterna för regional trafik.

Under hela processen har SBB lagt stor vikt vid att lagkraven följs. Beställningar av rullande materiel omfattas av lagen om offentlig upphandling (BöB / VöB) och SBB har följt dem. Med anbudet uppfyllde Stadler Rail bäst anbudskriterierna och tilldelades därför ordern.

 Leveransschemat förutser användning av de nya endäckade tågen från slutet av 2025 till 2034. SBB köper de nya tågen tillsammans med dotterbolagen Thurbo och RegionAlps.

Pressmeddelande SBB