Ukrzaliznycya återupptar trafiken Kiev - Warszawa efter ett och ett halvt års uppehåll

Ukrzaliznytsia återupptog nyligen det internationella samarbetet med Polen genom driftsättningen av tåg på linjen Kyïv - Przemyśl. Aktuell information om resebestämmelser för ukrainska medborgare på Polens och andra europeiska länders territorium finns på ambassadens webbplats. Foto: Ukrzaliznytsia

Från och med den 4 november 2021 kommer den ukrainska järnvägsoperatören Ukrzaliznycya att sända iväg tåg nummer 67/68 på sträckan Kiev - Warszawa. Järnvägstrafiken mellan de två huvudstäderna avbröts i mars 2020 på grund av karantänrestriktioner.

Tåget lämnar Kiev klockan 18.48 och anländer till Warszawa klockan 9.02. Från Warszawa avgår tåget klockan 17.10 och anländer till Kiev klockan 11.00.

Biljetter kan köpas på booking.uz.gov.ua eller på tågstationerna.

Ukrzaliznycya vill påminna om att Ukrainas ministerråd har utfärdat nya föreskrifter om säkrare resor, som trädde i kraft den 21 oktober: för att kunna resa med fjärrtåg måste resenärer kunna visa upp ett av dokumenten som bekräftar detta:

• Minst en dos av covid-19-vaccinet måste ha mottagits;

• Fullföljande av den fullständiga vaccinationen (internationellt, inhemskt eller utländskt intyg om vaccination mot covid-19);

• Negativt PCR-test (giltigt i 72 timmar) eller SARS-CoV-2 coronavirus-antigendetekteringstest (giltigt i 72 timmar från det att resenären går ombord på tåget).

 

Källa Ukrzaliznycya