Fjärde viktiga spåret byggs i nederländska 's-Hertogenbosch

Ett fjärde spår kommer att läggas till mellan stationen 's-Hertogenbosch, här i bilden, och Vught, med en fri korsning vid Vught.Foto: Flickr..Kredit: David van Mill

Ett persontåg var tionde minut på de mest trafikerade sträckorna är det eftertraktade målet. För att möjliggöra denna resenärvänliga lösning har myndigheterna gjort en nationell bedömning och genomför de justeringar som är nödvändiga för detta. Ett fjärde spår kommer att läggas till mellan 's-Hertogenbosch och Vught, med en fri korsning vid Vught.

Fler tåg

Ombyggnationen vid järnvägen vid 's-Hertogenbosch är en del av High-Frequency Rail Transport Program (PHS) mellan Meteren och Boxtel. PHS möjliggör täta resor på livliga rutter. Fler tåg kommer att köras på Meteren-Boxtel-sträckan, inklusive 's-Hertogenbosch.

Viktig nod

Banavsnittet som passerar 's-Hertogenbosch är en viktig järnvägsförbindelse. Vid denna tidpunkt måste tågen i olika riktningar korsa varandra. För att säkerställa att detta inte längre är nödvändigt kommer ett extra spår att konstrueras med en fri korsning vid Vught. Detta gör spåret mer tillförlitligt och fler tåg kan köras.