Siemens Mobility slutför förvärvet av Sqills

Siemens Mobility har slutfört förvärvet av Sqills, vilket gör att Siemens kan tillhandahålla transportoperatörers omfattande Software i form av service (SaaS)- lösningar, som i sin tur förbättrar reseprocesser inklusive bokningssystem, bokning, inventering, resesökning samt biljetthantering.

- Vi är glada över att ha slutfört detta förvärv och jag är glad att officiellt välkomna Sqills till Siemens-familjen. SaaS-lösningen hjälper till att öka kapacitetsutnyttjandet av tåg genom smart prissättning, uppnå större nyttjandegrad för planeringskapacitet och användningen av en konfigurerbar molnbaserad lösning som minskar kostnaderna avsevärt, säger Karl Blaim, VD och ekonomichef på Siemens Mobility.

Det nederländska företaget Sqills är en ledande leverantör när det gäller molnbaserad lagerhantering, bokning och biljettprogramvara till kollektivtrafikoperatörer runt om i världen.

Sqills förvärv och dess toppmoderna "S3 Passenger" bokningssystem på nätet är det senaste exemplet på Siemens Mobilitys engagemang för att utveckla sin mjukvaruportfölj för digitala intermodala och anslutna mobilitetslösningar.

- Vi inom Sqills är glada över att kunna utforska nya sätt inom Siemens-familjen för att påskynda vår utflykt till Asien och Amerika, samtidigt som vi fortsätter att expandera vår kundbas i Europa, säger Bart van Munster, VD och koncernchef för Sqills.

Sqills kommer att förvaltas som en separat juridisk enhet och ett helägt dotterbolag till Siemens Mobility, en struktur som gör det möjligt för järnvägsprogramvaruleverantören att förstärka sin ledande position när det gäller att erbjuda innovativa, smarta och omfattande mobilitetslösningar.

Tillsammans med Hacon, eos.uptrade, Bytemark och Padam Mobility kommer Sqills att bli en del av en sammankopplad programvaruportfölj där en mängd olika tjänster för kollektivtrafik samlas, så att passagerarna enkelt kan identifiera och boka det resealternativ som bäst passar deras behov.

I augusti 2021 informerade Siemens Mobility om avtalet som gick ut på att förvärva det nederländska företaget till ett värde av 550 miljoner euro med en förväntad avslutning av transaktionen under räkenskapsåret 2022.