Hyperloop transport: Hastighet som med ett flygplan, men till priset av en lastbil

DP Cargos första godstransporterande Hyperloop-kapsel vid världsutställningen Expo 2020 i Dubai. Foto: DP Cargo.

DP World visade för första gången upp en fullskalig hyperloop- godskapsel och en passagerarkapsel som en del av sin paviljong på världsutställningen Expo 2020 i Dubai.

Höghastighetstransportsystem för gods och passagerare förväntas bli verklighet senast 2030.

Hyperloop -tekniken utvecklas snabbt och kommer att implementeras förr än senare, säger en högt uppsatt tjänsteman på DP World.

I en intervju nyligen med CNN sade DP Worlds ordförande och VD Sultan Ahmed bin Sulayem att höghastighetstransportsystem för varor och passagerare förväntas bli verklighet senast 2030.

Bin Sulayem konstaterade att tekniken snart kan implementeras när han fick en fråga om kommersiell debut för Virgin Hyperloop.

 - Det är inte längre fråga om årtionden, utan det handlar om år, förklarade Bin Sulayem, som också är ordförande för Virgin Hyperloop-projektet, när han fick frågan om hur längre det dröjer innan Hyperloop startar passagerartrafiken.

När han pratade med CNN:s Becky Anderson om Connect the World berättade han att detta höghastighetstransportsystem förväntas bli verklighet redan före 2030

- Vi kommer att se Hyperloops första avstamp antingen i Indien eller i Saudiarabien som det ser ut idag. Vår förhoppning är att när vi uppnår stordriftsfördelar och när vi har längre rutter och det är populärt, kommer vi förmodligen att uppnå flygplanets hastighet till priset av en lastbil, säger Bin Sulayem.