TransContainer startar multimodal service från Korea till Europa

Transporten med järnväg tog 14 dagar. Containrarna transporteras från Kaliningrad till Hamburg till sjöss; inom 7 dagar. I framtiden kommer även laster från andra länder i Asien-Stillahavsområdet som anländer till VSK-terminalen att ingå i denna tjänst. Foto: TransContainer

Ryskägda logistikföretaget TransKontejner (TransContainer, del av Delo Group) har etablerat en regelbunden multimodal tjänst för transport av containrar från Asien-Stillahavsområdet till Europa via hamnarna i ryska Fjärran Östern och Kaliningrad.

Som en del av den första sändningen skickades 54 containrar lastade med konsumtionsvaror från Republiken Korea till Tyskland. Lasten anlände till Pusan ​​vid terminalen för Vostočnaja stividornaja kompanija (VSK, en del av Global Ports, som Delo Group är en sampartner till) och transporterades med snabbtåg via transsibiriska Järnväg och vidare över Lettlands och Litauens territorium till Kaliningrad.

TransContainer tillhandahåller sina containrar längs hela rutten, organiserar logistik och transport via den transsibiriska järnvägen och tar tillsammans med lettiska och litauiska speditörer hand om järnvägstransporter över dessa baltiska länder.

- Kaliningrad är ett av de mest lovande områdena för utveckling av transitlogistik mellan Asien-Stillahavsområdet och Europa på grund av dess geografiska läge. Med tanke på ökningen av godstrafiken och utnyttjandet av infrastruktur vid de västra inre gränserna, har transporttjänsten genom denna region säkerställt en konkurrenskraftig leveranstid. När rutten i Fjärran Östern går genom terminalen för vår partner Global Ports har vi förtroende för tidpunkten och kvaliteten på tjänsterna. Vi hoppas att den nya tjänsten kommer att göra det möjligt för våra kunder att välja det bästa leveransalternativ baserat på deras önskemål när det gäller kostnad och transittid, säger Nikita Puškarëv, TransKontejners försäljnings- och kundtjänstdirektör.

WKZ, källa TransKontejner