Alstoms kinesiska joint venture vinner drift- och underhållskontrakt för Shenzhens flygplats

Enligt villkoren i kontraktet kommer PBTS att ansvara för drift och underhåll av Shenzhen Airport APM System, inklusive förebyggande underhåll och korrigerande underhåll av fordon och elektromekanisk utrustning i APM-systemet i fem år. Foto: Alstom

Alstoms kinesiska joint venture, CRRC Puzhen Bombardier Transportation Systems Limited (PBTS),

har tecknat ett kontrakt med Shenzhen Airport Co. Ltd. för skötsel av drifts- och underhållstjänster (O & M) för autonom flygplats-shuttel (APM) som kommer att tas i drift inom kort. Kontraktets värde uppgår till cirka 28 miljoner euro.

Innovia APM 300-systemet körs på en 3,2 kilometer lång APM -linje som ansluter en airside satellit till flygplatsens befintliga Terminal 3, som kännetecknas av en snabb passagerartillväxt som översteg 52 miljoner passagerare i slutet av 2019, vilket gör Shenzhen Airport till en av de mest trafikerade internationella flygplatserna i Kina.

- Innovia APM 300-systemet är en av våra ledande flygplats- och stadstransportlösningar. Det är den perfekta lösningen för passagerarmobilitet för Kinas snabbväxande flygplatser, och jag är säker på att vi kommer att se fler Alstom APM-system på andra kinesiska flygplatser och städer inom en snar framtid. Vi uppskattar Shenzhen flygplatsmyndigheters förtroende och stöd, och vår toppmoderna lösning och dessa erfarna serviceleverantörer kommer att borga för att resenärer anländer säkert, bekvämt och med optimal tillförlitlighet till sina destinationer, säger Jianwei Zhang, president i Alstom China.