DB/ÖBB/SNCF: Nightjet Wien - München - Paris startar i december

Direktåget till Paris återupplivar en liten bit av historien om Orient Express, som körde på samma sträcka fram till 2007. Biljetter kan nu bokas på nightjet.com och på oui.sncf samt på bahn.de den tyska bokningen startar den 13 oktober.Nightjet Wien - München - Paris startar i december. Foto: NightJet

Från och med den 13 december färdas nattåget Nightjet från Wien till Paris tre gånger i veckan. Den nya nattågsförbindelsen erbjuds av de österrikiska federala järnvägarna (ÖBB), franska SNCF och Deutsche Bahn i samarbete.

Varje måndag, torsdag och lördag går det ett direkttåg från Wiens centralstation via St. Pölten, Linz, Salzburg och München till Paris Gare de l‘Est. Avgång från Wien är klockan 19:40, ankomst till Paris nästa dag 09:42 Anslutningen från Paris till Wien erbjuds varje tisdag, fredag ​​och söndag.

- Med Nightjet från Wien till Paris sätter vi ytterligare en milstolpe för ett europeiskt nattågsnät. Endast med ytterligare direktförbindelser kan vi få ännu fler att byta till tåget. En resa med Nightjet skyddar inte bara miljön, utan erbjuder också en speciell reseupplevelse. För ingenting är så avkopplande som att komma till sin önskade destination i stadens centrum på morgonen, och nu också i Paris från december, säger ÖBB:s vd Andreas Matthä.

För Alain Krakovitch, generaldirektör för Voyages SNCF, är starten på denna nya nattågsförbindelse ett stort steg framåt:

- Jag är glad över samarbetet med ÖBB och DB, som gör det möjligt för oss att knyta Wien och Paris ännu närmare samman. Denna nya nattågsförbindelse är ett verkligt ekologiskt åtagande för mer järnvägstrafik och för Europa. Att resa med tåg innebär att man väljer ett transportsätt som släpper ut 50 gånger mindre CO2 än en körning med bil och 80 gånger mindre utsläpp som orsakas av en flygresa.