Storbritannien: "The Island Line" på ön Isle of Wight återöppnas

"The Island Line" på på brittiska Isle of Wight har inlett trafiken igen. Foto: Network Rail

"Island Line" på Isle of Wight, som har varit stängd för persontrafik sedan slutet av 2020, ska återuppta verksamheten den 1 november 2021.

Den cirka 13,7 kilometer långa förbindelsen mellan hamnen i Ryde (Ryde Pier Head) och den nuvarande terminalen vid Shanklin var inte i drift under 2021 för att möjliggöra omfattande modernisering av linjen och för att säkerställa långsiktighet järnvägsverksamhet genom säkerhetsprov.

Det första tåget i den nya klass 484 hade redan levererats i slutet av 2020 och testades på ön tillsammans med de därefter levererade tågen.

South Western Railway (SWR) som operatör för "Island Line" meddelade att återupptagandet av tågtjänsten från Ryde till Shanklin beror på att en sista omgång säkerhetsprov har genomförs efter byggnadsarbetet. Idrifttagandet av nya tåg har redan startat. De nya tågen är avsedda att avsevärt förbättra passagerarkomforten. Förbättringarna sträcker sig från bättre interiörer till eluttag, gratis WiFi och rullstolsutrymmen.

- Vi är mycket glada över att öns järnväg kan tas i drift igen den 1 november, förutsatt att en sista testomgång gör det möjligt för oss att introducera våra nya tåg säkert i persontrafik. Nu när "Island Line" är i drift igen kommer de nya tågen och den uppgraderade infrastrukturen att ge passagerarna verkligt modern, punktlig och tillgänglig järnvägsservice, så som människorna förväntar sig och förtjänar. Vi beklagar att projektet tog längre tid än vi ursprungligen planerade och ett antal komplikationer har tyvärr försenat trafikens återupptagning, men vi är övertygade om att den ombyggda Island Line kommer att vara värd all väntan och vi ser fram emot att kunna välkomna våra passagerare tillbaka ombord, underströk Claire Mann, VD för South Western Railway.