Frankrike: Kooperativet Railcoop erhåller licens för tågtrafik

Järnvägsförbindelsen Lyon-Bordeaux via norra delen av Massif Central kan återfödas tack vare ett nytt kooperativföretag, Railcoop. 2012 stängde franska tågoperatören SNCF av linjen som förenade Bordeaux med Lyon, och som gick via Périgueux, Limoges, Guéret, Montluçon, Gannat, Saint-Germain des Fossés, Roanne och tillbaka. Foto: Railcoop

Det franska Ministeriet för ekologisk förändring beviljade Railcoop, det första franska kooperativet, tillstånd att verka som ett normalt järnvägsföretag.

Railcoop blir därmed det första järnvägsföretaget med kooperativ status i Frankrike. Tillståndet anses ligga i allmänhetens intresse. Enligt dekretet som publicerades på onsdagen i Journal Officiell gäller denna licens för passagerar-, gods- och dragningsservice.

De transporttjänster som föreskrivs i dekretet måste inledas senast den 30 juni 2023.

Faktum är att kooperativet kommer att lansera sitt första godstrafikuppdrag den 15 november. En daglig pendelservice kommer att ansluta regionerna Aveyron och Lot med Toulouse-St-Jorys logistikcenter och därmed ansluta dem till de viktigaste befintliga godskorridorerna.

I juni 2022 startar Railcoop persontrafiken mellan Bordeaux och Lyon via Massif Central.

Railcoop har bevisat att den har organisationen och kompetensen att utföra säker och effektiv driftskontroll och övervakning av de transporttyper som utförs i licensen. Dessutom har den nått det aktiekapital (1,5 miljoner euro) som krävs för licensansökan senast i mars 2021 och har den ansvarsförsäkring som krävs på 45 miljoner euro per år och fordring.

Kooperativet kommer nu få sitt säkerhetsintyg, som utfärdas av Etablissement Public de Sécurité Ferroviaire (EPSF).

Idag har kooperativet mer än 9 000 medlemmar och nya tillkommer varje dag. På grundval av denna kollektiva intelligens arbetar Railcoop för att nå sina mål: nämligen att förbinda regionerna, delta i ekologiska förändringar och komplettera den befintliga järnvägstrafiken.