Maersk har öppnat en omlastningsterminal med anknytning till 103 hamnar i Kanada

Bilden visar den nya terminalens öppningsceremoni i Kanada. Anläggningen gör det möjligt att lasta om gods från fraktcontainrar till vagnar ekker släp som kan transporteras vidare med tåg och/eller lastbil. Foto: Maersk

Maersks nya superterminal på 10 000 kvadratmeter kommer att fungera som ett nav för omladdning av förbrukningsmaterial till och från Nordamerika och kan drastiskt minska transporttiden.

- Avsikten är att underlätta framför allt transporten av konsumtionsvaror till och från Nordamerika och spara upp till halva tiden varorna är på väg att nå sitt mål. Det bör också bidra till att minska belastningen på nordamerikanska leveranskedjor, skriver gCaptain.

Terminalen, etablerad i samarbete med Canadian Pacific Railway Company, kallas '"The Pacific Transload Express'" och ligger i British Columbia.

För närvarande sträcker sig transittider för last från 35 till 75 dagar från fabriker i Asien till distributionscentralen i Nordamerika. Den nya anläggningen kan bidra till att minska dessa tider drastiskt.

- Vi kan hjälpa våra kunder att minska variationen i transporttid från 35-75 dagar från dörr till dörr för att få lasten inkommande om 35-40 dagar, säger Erez Agmoni, chef för Maersk North America's Warehousing & Distribution Product Development till media.

Bygget av anläggningen och järnvägsinfrastrukturen slutfördes i augusti 2021.

Maersk öppnade anläggningen den 1 september och de första containrarna anlände till anläggningen tidigare i veckan.

Maersk driver 46 platser i Nordamerika för frakt, skriver företaget på sin webbplats.