Innovativa Siemens-spårvagnar inleder driften i Charlotte

De nya spårvägarna innehåller också funktioner som förbättrar den övergripande körupplevelsen i form av stora passagerarfönster för ökad sikt. Foto: Siemens Mobility

Sex stycken S700 hybridspårvagnar i staden Charlotte i North Carolina, i USA, har inlett kommersiell drift. Dessa nya S700 -hybridspårvagnarna som tillverkas av Siemens Mobility, är utrustade med avancerad hybridteknik och ett innovativt batterilagringssystem.

De nya spårvägarna kommer att köra trådlöst genom hjärtat av stadens centrum och upprätthålla en ledningsfri zon i stadens centrala affärsdistrikt, samtidigt som de erbjuder samma hållbarhetsfördelar som när de körs med luftledningar.

Den hybrid trådlösa tekniken gör att fordonet kan köras både på och utanför kabel via ett system med namnet Onboard Energy Storage System (OESS) som inkluderar en utbyggbar och modulär design som kan uppdateras när batteritekniken utvecklas. Den energibesparande batteritekniken laddas när den är ansluten till kopplingsledningen och när den körs på nätet medan traditionella spårvagnar tar elen från ett överliggande ledningssystem.

Fordonen kommer att köra i hastigheter upp till 40 km/h (25 mph) och kan transportera 195 passagerare.

Vagnarna har försetts även med förbättrad passagerarsäkerhet genom ett internt övervakningssystem och ett obehindrat golvkoncept som ger mer plats för cykelförvaring och rullstolar.

De nya fordonens förbättrade prestanda inkluderar trafikljusförberedelse, en fotgängarvänlig frontparti och förbättrad 3D-infraröd sensorteknik.