Jula satsar på järnväg

Falköpings kommun investerar 10 miljoner kronor i nytt järnvägsspår. Foto: Jula

Tillsammans med Falköpings kommun fortsätter Jula Logistics satsa på hållbar logistik och investerar 250 miljoner i ett nytt lager på Marjarpsområdet i Falköping. Som ett led i utvecklingen av konceptet Skaraborg Logistic Center och visionen om att vara Skaraborgs naturliga logistiknav för järnvägsrelaterade transporter och tjänster, gör nu Falköpings kommun och Jula Logistics en gemensam satsning.

– Jula Logistics fortsätter sin satsning på hållbar logistisk genom att bygga ett lager om 40 000–50 000 kvadratmeter på området inriktat mot bland annat svensk exportindustri. Detta gör det till det näst största lagret i Skaraborg, efter Julas befintliga centrallager i Skara, och kommer att skapa 75 – 100 nya jobbtillfällen, berättar Lennars Karlsson, vd på Jula Logistics.

Investeringen från Jula uppgår till 250 miljoner kronor. Lagret kommer även anslutas med tågspår för omlastning och byggs i samarbete mellan Jula Logistics och Falköpings kommun. I storsatsningen ingår även en ny bangård och spårdragning där Falköpings kommun kommer att investera 10 miljoner kronor i ett järnvägsspår. Det nya lagret beräknas vara klart vid årskiftet 2022/23.