Hupac förvärvar en andel i WienCont -terminalen

WienCont Container-Terminal GmbH har en kapacitet på 8 000 TEU-platser vid platsen för tomma containers, vilket ger kunderna tillräcklig kapacitet för lagring, kontroller och reparationer. Internationellt utbildade kylexperter finns tillgängliga för att testa och reparera kylcontainrar enligt gällande standarder. Foto: Hupac

Tågoperatören Hupac har förvärvat 4,16 procent av innehavet i WienConts containerterminal, ett dotterbolag till Wien hamn, som en del av sitt expansionsmål järnvägsaxeln mellan Benelux-länder/Tyskland och sydöstra Europa.

Ägare till WienCont Container-Terminal GmbH är nu Hafen Wien GmbH med 91,68 procent, CN Logistics and Service Group GmbH med 4,16 procent och Hupac Ltd med 4,16 procent.

Företagets framsteg bevittnar om vikten av Wien som ett viktigt nav för det europeiska intermodala nätverket i syfte att kontinuerligt expandera transporter och stärka landbron till sydöstra Europa och Turkiet.

Hupac och WienCont, som den trimodala terminalen med den högsta genomströmningen i Österrike, har arbetat tillsammans i flera år och har utvecklat ett internationellt nav för kontinental transport i Wien under de senaste tre åren, som nu kommer att konsolideras ytterligare genom Hupacs deltagande.

Hupac kör för närvarande cirka 50 tåg per vecka mellan containerterminalen WienCont och destinationerna Budapest, Duisburg, Rotterdam, Istanbul/Halkali, Ludwigshafen, Geleen, Bukarest / Ploieşti och Busto Arsizio.

- Med stöd av toppmodern teknik hanterar terminalen alla typer av containertransporter för våra partners och erbjuder en distinkt service i Österrike och Europa. Terminalen har en lagringskapacitet på 10 000 TEU som tillsammans med modern teknik hanterar mer än 400 000 TEU per år med hjälp av 3 portalkranar och 15 containerstaplare på 170 000 kvadratmeter i terminalen, skriver Hupac i ett pressmeddelande.

Navet är en trimodal terminal belägen i hamnen i Freudenau och är ansluten till de tre viktigaste transportsätten järnväg, flod och väg, vilket enligt ägaren, ger maximal flexibilitet när det gäller logistik, samtidigt som miljön skyddas. I Wiens Freudenau-hamn ändrades energitillförseln i hela terminalen till vattenkraft.