Kanada kommer att införa vaccinationskrav vid persontransporter inklusive järnväg

Inne i en kanadensisk observationsvagn i högst uppe i tåget. Det finns flera av dessa på varje avgång på sträckan mellan Toronto och Vancouver. Foto: Creative Commons Lic, Kredit: Eminoro & Simon Villeneuve

Under hösten kommer Kanada att införa ett krav på att alla som befinner sig i federalt reglerade persontransporter som tåg, flygplan eller på kryssningsfartyg är vaccinerade mot covid-19, skriver Check-in.

Kravet införs för att begränsa spridningen av viruset och förväntas bli igenomröstat i parlamentet i oktober. Möjligen kommer kravet på vaccination av personal vid persontransporter redan att införas från september, medan vaccinationskravet för passagerare kommer att bli lite längre under vägen.

- Den kanadensiska regeringen går före med gott exempel när det gäller att kräva vaccinationer för kollektivtrafikarbetare, och vi ber alla federalt reglerade arbetsgivare att utveckla vaccinplaner för att säkerställa säkerheten för sina anställda och arbetsplatser. Detta är rätt sak att göra och kommer att se till att Kanada fortsätter att återhämta sig från den globala Covid-19-pandemin, säger Omar Alghabra, Canadas transportminister.

Mer än 71 procent av den kanadensiska befolkningen som kan vaccineras är helt vaccinerade, medan över 82 procent har fått den första sprutan.