Nornickel tar emot två lok av typ 2TE25KM

Två nya diesellok av 2TE25KM-serien lämnar Bryansk Machine-Building Plant (BMZ) i Ryssland. Foto: BMZ

Två nya diesellok av 2TE25KM-serien som producerats av Bryansk Machine-Building Plant (BMZ) levererades till ryska Nornickel Carriage Branch, som är en del av Nornickel, Rysslands största metall- och gruvföretag och världens största högkvalitativa nickel- och palladiumproducent.

Leveransen är en del av ett avtal som tecknades i maj 2021.

Dessa diesellok kommer att ersätta företagets befintliga lok i 2TE116 -serien som har varit verksamma i Norilsk industriregion i mer än 30 år. Kraften hos de nya loken är 15 procent högre jämfört med loken som byts ut. Det nya lokets dragkraft vid start ökar, vilket är särskilt viktigt under vinterförhållanden med snödrivor.

Höga krav

Norilsk Nickel beordrade loken att möta transportbehovet och associerar också idrifttagningen av fordonen med ökad lastomsättning och arbete och konsumtionseffektivitet.

2TE25KM är ett tvåsektionslok med dieseldrift och med AC-DC elektrisk växellåda. Den är utformad för att transportera tunga godståg, vilket garanterar konstanta hästkrafter oavsett yttre faktorer.

 Hög prestanda

Dessa lok används flitigt inom det ryska järnvägsnätet och är efterfrågade bland stora ryska och utländska industriföretag som bedriver godstransporter på grund av deras höga tekniska och ekonomiska prestanda.

Fördelarna med dessa godslokomotiv är enkla underhålls- och reparationsbehov, ett modernt styrsystem som garanterar trafiksäkerhet och bekväma arbetsförhållanden för lokbesättningar. Förarhytterna är utrustade med en autonom värmare, kylskåp och mikrovågsugn, ett uppvärmt handfat och en miljövänlig stängd toalett.