Hisingsbron öppnar för spårtrafik

Nu är Hisingsbron redo att ta emot spårtrafiken. Foto: Göteborgs Stad

Efter ett intensivt arbete under sommaren är Hisingsbron nu redo att öppna även för spårtrafik. Sedan sommarens spårstopp över Göta älv inleddes i juni har det pågått ett intensivt arbete för att koppla om spåren från den gamla Götaälvbron till Hisingsbron och färdigställa kollektivtrafikbron. Nu är den delen av arbetet snart klart och nu öppnar Hisingsbron även för spårtrafik.

– Vi har haft en tajt tidsplan under hela sommaren men arbetet har gått bra och vi jobbar nu med det sista för att kunna släppa på spårvagnstrafiken som planerat tidigt på måndag morgon, säger Susanne Wiberg, trafikkontorets projektledare för byggnationen av Hisingsbron.

Hisingsbron är en viktig pusselbit i utvecklingen av det framtida Göteborg, där hållbart resande står i fokus och där det ska bli enklare för fler göteborgare att resa hållbart.

– Den nya bron blir en huvudpulsåder för kollektivtrafiken och knyter ihop Göteborg över älven, säger Susanne Wiberg.

I samband med att spårtrafiken börjar trafikera Hisingsbron kommer även brons västra gång- och cykelbana att öppnas. Gång- och cykelbanorna på bron kommer sedan att vara öppna växelvis en tid framöver, då anslutningarna på Hisingen behöver trimmas in.