Transport for Wales lyfter fram nya järnvägsinnovationer i samband med en kommande utställning 

Bild: Transport for Wales.

Transport for Wales (TfW) presenterar det senaste från ett banbrytande system som är utformat för att stödja nystartade företag och stimulera tillväxt i Wales. TfW visar i augusti det bästa av innovation och teknisk know-how. 

Lab by Transport for Wales, ett system som utvecklats tillsammans med branschexperter från TfW, kommer att samla affärsinnovatörer från hela Wales och Borders-regionen I samband med en utställning kommer de att utveckla sina idéer för att förbättra kundupplevelsen på järnvägen. 

De första sju nystartade företagen fick dedikerad mentorskap av affärsexperter vid en toppmodern anläggning i Newport så att de kunde utveckla sina produkter, idéer och innovationer. 

Den 3 september 2021 kommer en virtuell demodag att innehålla några av de bästa och mest geniala tekniska innovationerna från Wales och resten av Storbritannien. Då blir möjligt att ta en första titt på några av de kommande innovationerna inom TfW-nätverket och inom dess servicesektor. 

Det blir möjligt för nystartade företag att arbeta säkert och delta hemifrån - med demo-dagen som sänds i september på YouTube. 

Detta är den tredje gruppen företag som Lab by Transport for Wales har arbetat med. Under de två föregående presentationssarrangemangen arbetade TfW med 19 nystartade företag, varav 13 övertalades att arbeta med organisationen. 

Det fanns ett antal viktiga frågor som TfW ställde till de deltagande teamen: 

- Hur kan vi garantera att våra kollegor och kunder är säkra?" 

- Hur kan vi se till att vi får ut det bästa av vår infrastruktur?" 

"Hur kan vi göra järnvägen mer hållbar?" 

"Hur kan vi uppmuntra människor att välja kollektivtrafiken?" 

Innovativa lösningar för att hantera dessa utmaningar inkluderar en ny multimodal reseplanerare och app för passagerarassistenter, som syftar till att minimera stress för passagerare med autism och dolda funktionshinder när de använder kollektivtrafik, ett ultrasnabbt kommunikationssystem i alla tåg för att omvandla passagerarnas Wi-Fi-system, till en lågkodbaserad maskininlärningsplattform, som har utrustats med virtuella reality-system. 

Trots att TfW inte kan ta hand om eller följa upp alla nystartade företags innovationer, kan företaget ge råd, vägledning, support och experthjälp som är ovärderlig för utvecklingen av de deltagande företagens innovationer och produkter. 

 

...