Air France´s nya "Train + Air"-program bekräftar åtagandet för hållbar miljö

Air France´s Train & Air-biljett: Det blir möjligt att boka hela resan på en gång och i händelse av förseningar garanteras man en plats ombord på nästa tillgängliga flyg eller tåg utan extra kostnad. Bild: Air France

Programmet ”Train + Air” från Air France bevisar flygbolagets hållning när det gäller hållbarhet och går därmed resenärernas växande miljömedvetenhet till mötes.

Den senaste utvidgningen av Air France-programmet 'Train + Air' understryker flygbolagets starka engagemang för miljömässig hållbarhet. Eftersom passagerare i allt högre grad efterfrågar mer miljövänliga resealternativ skyddar flygbolaget sina framtida intressen och intäkter genom att skapa meningsfulla miljöskyddande lösningar.

Även om det inte är ett nytt system, lyfter Air Frances utvidgning av programmet "Train + Air" tar bolaget allvarliga steg när det gäller att minska dess koldioxidutsläpp.

Air France har åtagit sig att minska sina inhemska flygutsläpp med 50 procent till 2025 från 2019-nivåerna och dessa steg är viktiga för att uppnå detta.

Sju ytterligare rutter lades nyligen till och 18 kan nu bokas. Genom att erbjuda en enda biljett, lojalitetspoäng och anslutningsskydd har flygbolaget skapat ett miljövänligt program som är extremt attraktiv för passagerare samtidigt som det skapar en intermodal transportoperation som passar för framtiden.

Resenärer påverkas allt oftare av hur miljövänlig en produkt, företag eller service är. GlobalDatas konsumentundersökning från första kvartalet 2021 avslöjade att 76 procent av de globalt tillfrågade personerna är "alltid", "ofta" eller "ibland" påverkade av denna faktor och siffran ökade till 78 procent bland de tillfrågade franska resenärerna.

Air France har erkänt att passagerarna möjligen i framtiden kommer att byta till mer miljövänliga resealternativ på kortdistansrutter, särskilt tåg.

Flight shaming-rörelsen har fått fart och passagerarna är mer benägna att byta flyg mot tåg.

Många av Air Frances långväga rutter är dock beroende av inhemsk matning från regionala flygplatser och detta ”flyg + tåg-system säkerställer att det inte missar dessa välbehövliga passagerare.

Genom att agera proaktivt på temat hållbarhet kommer lufttrafikföretaget att etablera en starkare närvaro inom denna trend framför sina konkurrenter vilket kan leda till att Air France främst blir den intermodala transportoperatören som väljs inom Frankrike.