Delstaten Sachsen-Anhalt finansierar köpet av nya spårvagnar med nästan 60 miljoner euro

Flexity-spårvagnar kommer att ha en modern, ljudoptimerad design och vara utrustade med en toppmodern lösning för förarassistans. Bild: Alstom

Alstom och Magdeburger Verkehrsbetriebe tecknar kontrakt för leverans av nya Flexity-spårvagnar

Första ordern gäller för 35 fordon och tillhörande reservdelar och underhåll värderade till cirka 190 miljoner euro.

Tysklands lokala transportmyndighet Magdeburger Verkehrsbetriebe (MVB) tecknade nyligen ett kontrakt för leverans av nya Flexity-spårvagnar och deras tillhörande reservdelsförsörjning. Det första avtalet för 35 fordon och 24 års reservdelsförsörjning värderas till cirka 190 miljoner euro och inkluderar optioner för totalt 28 ytterligare fordon.

 - Vi tackar MVB för det förtroende de har visat gentemot Alstom. Flexity imponerar med sitt omisskännligt dynamiska och moderna utseende. Det kommer att lämna en bestående stämpel i stadsbilden. Men ännu viktigare är att passagerare kan se fram emot de högsta nivåerna av resekomfort, säkerhet och tillförlitlighet, säger Müslüm Yakisan, Alstoms representant i Tyskland, Österrike och Schweiz.

- Med Alstom har vi hittat den perfekta partnern för vår nya spårvagnsgeneration. Jag är glad att kunna höja kollektivtrafiken i Magdeburg till en ny standard med de moderna Flexity-spårvagnarna och tack vare den nya komforten som kommer att uppmuntra ännu fler att byta till vårt transportmedel, säger Birgit Münster- Rendel, VD för MVB.

- De nya spårvagnarna är barriärfria och erbjuder mer utrymme för passagerare. MVB gör således en hållbar investering i attraktiv kollektivtrafik för invånarna i denna stad. Som delstat stöder vi detta stora projekt med finansiering, eftersom vi är säkra på att transformationen av hållbara transporter bara kan lyckas om vi arbetar tillsammans, betonar transportministern i tyska delstaten Sachsen-Anhalt, Thomas Webel.