Network Rail i Wales slutar med mänskliga tågvarnare

Modernare digital varningsteknik utvecklas nu så att arbetet kan fortgå medan tågen går. Foto: Network Rail

Arbetet på järnvägen i Wales har blivit säkrare sedan avskaffandet av så kallade mänskliga utkikspunkter eller tågvarnare, som användes tidigare för att varna arbetarna om ankommande tåg.

Det sista steget för att eliminera denna ålderdomliga arbetsmetod togs av Network Rail fredagen den 18 juni, vilket innebär att mänskliga utkikspunkter, som använde horn och flaggor för att varna ingenjörer och arbetare om annalkande tåg, inte längre kommer att användas av tågoperatören Wales & Borders arbetsteam.

Wales Route-team har övergått till nya arbetsarrangemang under de senaste 18 månaderna. Tåg kan stoppas tillfälligt eller omdirigeras, vilket ger ytterligare skydd för vår personal. Det går också att använda digitala tågvarnare som placeras vid rälsen.

Modernare varningsteknik utvecklas nu så att arbetet kan fortgå medan tågen går.

- Detta är en milstolpe för järnvägsindustrin i Wales & Borders och ett stort steg för att förbättra säkerheten för våra frontlinjeteam, sade Bill Kelly, Wales & Borders linjechef hos Network Rail.

 - Säkerhet är vår främsta prioritet på Network Rail och vi utvärderar ständigt våra arbetssätt, tittar på olika sätt i syfte att eliminera föråldrade metoder och gör nödvändiga förändringar för att försäkra personalens arbetsmiljö.

- Detta är en kontinuerlig process som kommer att fortsätta länge in i framtiden, konstaterade Bill Kelly.