Deutsche Bahn delar ut en miljon tågbiljetter på ICE-tågets 30:e födelsedag

Deutsche Bahns höghastighetståg ICE-4 på Bietegheimers järnvägsviadukt i Tyskland. Foto: DB,Deutsche Bahn AG/Georg Wagner

DB firar ICE-tågets trettionde födelsedag den 8:e juni genom att dela ut en miljon billiga tågbiljetter för 17,90 var (180 svenska kronor) oavsett sträckans längd. Fram till 14 juni finns ytterligare biljetter för 17,90.

 Detta innebär att ICE och Intercity/Eurocity resorna på populära rutter som Berlin - Hamburg, München - Berlin och Frankfurt (Main) samt Köln är möjliga senast den 11 december 2021.

 Kunder som vill köpa en biljett som kan avbokas kan välja ett spar pris för 21,50 EUR. Tillgängligheten av 17,90 euro-priserna beror också på vilken tågresa det handlar om. Därför har alla som är flexibla och kan resa utanför de hektiska tiderna en särskilt god chans att få resa för ett lågt pris. Födelsedagserbjudandet finns på bahn.de, i DB Navigator, i DB-resecenter och DB-byråer samt i DB-automater.

Höjdpunkten för firandet av ICE-födelsedagen är den 8 juni. Tyska presidenten Frank-Walter Steinmeier kommer att döpa om ett ICE-tåg vid Berlins centralstation till "Tyska förbundsrepubliken".