Alstom tecknar avtal om leverans av 60 nya spårvagnar av typ Flexity till City of Toronto

Bilden visar Flexitys takdetaljer med höjd strömavtagare vid fabriken Hillcrest Complex. Foto: Creative Commons Lic, kredit: TheTrolleyPole

Alstom kommer att leverera totalt 60 stycken 100 procents lågtrafik-lätta järnvägsfordon (LRV) av typ Flexity till Toronto Transit Commission (TTC) i Ontario, Kanada, enligt ett kontrakt som värderas till över 275 miljoner euro.

Den nya spårvagnsbeställningen kommer att användas för mötandet av Torontos ökade krav på ny teknik och tillväxtbehov.

- Alstom vill tacka vår kund, TTC, för deras fortsatta förtroende för våra utsläppsfria Flexity-spårvagnar, säger Jérôme Wallut, VD för Alstom Americas.

- Under årens lopp har våra innovativa, pålitliga, Kanada-tillverkad rullande materiel etablerat sig som ett signaturelement i Torontos ikoniska stadsbild och bidrar därmed dagligen till en hållbar ekonomisk och social utveckling i våra kanadensiska städer, tillägger Wallut.

Flexity LRV-fordonen är modifierade enligt TTC-specifikationer och speciella krav för Torontos spårvagnsnät. Hittills har 204 spårvagnar levererats till TTC, och en extra beställning på 60 spårvagnar kommer att hjälpa till att upprätthålla jobbtillfällen och garantera expertisen, särskilt på Alstoms fabrik i Thunder Bay, Ontario, som har erfarenhet av att montera och testa spårvagnar som tidigare levererades till TTC.

Spårvagnsprojektet kommer att stödjas av Alstom-anläggningarna i St-Bruno och La Pocatière, Quebec, som kommer att tillhandahålla projektledning och viss komponentmontering. Därmed blir det möjligt för Alstom att behålla 400 jobb vid Thunder Bay och La Pocatière-anläggningarna.