Eurostar når ett refinansieringsavtal med aktieägare och banker

Eurostar kör ut ur Eurotunneln i Frankrike. Foto: Eurostar

Genom att bekräfta refinansieringsavtalet kan Eurostar nu fortsätta den viktiga länken mellan Storbritannien och delar av Europa och uppfylla sina finansiella åtaganden på kort till medellång sikt

Refinansieringspaketet på 250 miljoner pund består huvudsakligen av ytterligare kapital och lån från ett konsortium av banker som garanteras av aktieägarna SNCF, den franska nationella järnvägskoncernen; Majoritetsägare i Eurostar, Patina Rail LLP; en fond som stöds av Caisse de dépôt et Placement du Québec (CDPQ).

Fonder förvaltas av Federated Hermes infrastrukturteam; och SNCB, det belgiska nationella järnvägsbolaget.

- Alla på Eurostar uppmuntras av detta starka stöd från våra aktieägare och banker, vilket gör att vi kan fortsätta att tillhandahålla denna viktiga tjänst till passagerarna. Refinansieringsavtalet är nyckelfaktorn som gör att vi kan öka våra tjänster när situationen börjar förbättras med pandemin. Eurostar kommer att fortsätta att arbeta nära myndigheterna för att på ett säkert sätt lindra resebegränsningar och effektivisera gränsprocesser så att passagerare kan resa säkert och sömlöst. Deras samordnade åtgärder och beslut är avgörande för att återställa efterfrågan och den ekonomiska återhämtningen av vår verksamhet, säger Jacques Damas, Eurostars verkställande direktör.