BluJay förvärvar Raven Logistics

BluJay Solutions arbetar med lösningar för globala värdekedjor. Arkivbild

BluJay stärker tjänster för tågtransporter med förvärv av Raven Logistics. BluJay Solutions stärker inte bara sin position för lösningar för tågtransporter med ett köp av Raven Logistics. Viktig kompetens tillförs också för arbetet med heltäckande lösningar som inbegriper flera transportsätt.

BluJay Solutions, som arbetar med lösningar för globala värdekedjor, meddelar att ett avtal har slutits om förvärv av Raven Logistics. Raven är starka på molntjänster för att hantera tågtransporter. Företaget har en ledande ställning i Nordamerika, och har även en närvaro på den nordiska marknaden. BluJays köp av Raven förväntas genomföras under årets tredje kvartal.

Köpet av Raven har två huvudsakliga syften. Dels att ta marknadsandelar för logistiklösningar för tågtransporter, dels att stärka lösningar som inbegriper flera olika transportsätt, som fartyg, lastbilar, flyg och tåg. Integrationen av de båda företagen förväntas bli smidig, eftersom de har har haft ett nära samarbete sedan 2019 och redan dragit nytta av synergieffekter.

– Raven tillför viktig kompletterande expertis för våra strävanden att erbjuda våra gemensamma kunder helhetslösningar som inbegriper flera transportsätt. Köpet av Raven är ett led i vår satsning att investera i data, nätverk och applikationer för problemfria värdekedjor, säger Andrew Kirkwood, vd på BluJay.

Bland funktionalitet som finns i Ravens tjänster märks prisoptimering, hantering av betalningar och straffavgifter, spårning av transporter och stöd för revisioner. Lägg till det hantering av komplexa transporter i flera led, samt stöd för att göra transporter mer miljövänliga.