Deutsche Bahns sommartidtabell för 2021 står klar

Nya rutter i år. Deutsche Bahns modernaste höghastighetståg ICE4, här på centralstationen i Hamburg, är redo att transportera resenärer till tyska semesterorter. Foto: DB

Från början av juli kommer DB att starta ett flertal nya förbindelser till populära semesterregioner i Tyskland och Österrike. Mer än 330 ICE-tåg kommer att sättas på spåren, vilket är ett nytt rekord enligt DB.

Semesterdestinationer som ön Rügen, östra- och nordfrisiska öarna, Tyrolen och Bodensjön kommer att trafikeras med extra tåg i sommar. Tillsammans med andra säsongsförbindelser finns mer än 10 000 extra sittplatser tillgängliga på ICE- och IC-tågen varje dag. Alla förbindelser kan bokas redan nu.

- Tyskarnas intresse för resor är obrutet. Semester i eget land blir också mycket populärt igen. Vi förbereder oss för detta och kommer att sätta fler än 330 ICE-tåg på rälsen i sommar, mer än någonsin tidigare, säger DB:s chef för fjärrtågsavdelningen, Michael Peterson.

 

 

Semestermål i Tyskland i sommar: Bild: Deutsche Bahn

Från och med 3 juli till 11 september går ett ICE-tåg från Berlin till Tyrolen och Bodensjön varje lördag. I samarbete med Österrikes federala järnvägar (ÖBB) färdas tåget via Halle, Erfurt och Nürnberg till Augsburg. För besökare till Östersjön från Sachsen, körs ytterligare ett IC-tåg varje lördag och söndag kl 9:33 från Dresden via Berlin till Östersjö-badorten Binz på ön Rügen från 3 juli till 5 september.

Med ett IC-tåg från Frankfurt am Main till norra Tyskland kommer man enkelt till östfrisiska öarna. Resenärerna från delstaterna Hessen och Nordrhein-Westfalen kan ta ett Intercity-tåg till Norddeich Mole från Frankfurt am Main via Siegerland, Sauerland, Hamm och Münster.

Under tre helger i juli och augusti från och med 3 juli startar en IC i Frankfurt klockan 09:33 och anländer till Emden och Norddeich Mole på sen eftermiddag och matchar därmed färjeförbindelserna till ön Norderney.

Mellan 17 juli och 4 september avgår ett IC-tåg från München direkt till Nordfrisiska öarna. Varje lördag kl 08:09 startar tåget från Münchens centralstation.