Alstom ökar sin expertis inom vätgas genom förvärvet av Helion Hydrogen Power

En typisk Helion Hydrogen Power-bränslecellsten, baserad på en förenklad och modulär arkitektur, kan återges i serier. Denna FC Rack ™, består av fyra stackkärnor och kan nå upp till 175 kilowatt. Upphovsrätt: Helion Hydrogen Power.

Alstom följer sin strategi för hållbar utveckling och innovation med förvärvet av Helion Hydrogen Power. Detta lovande, innovationsorienterade företag, ett 100 procent helägt dotterbolag till AREVA Energies Renouvelables, är specialiserat på bränsleceller med hög effekt, vilket kompletterar Alstoms expertis inom vätteknologi.

Genom detta förvärv utökar Alstom, som spelar en banbrytande roll inom vätgas inom vätgasområdet för järnvägssektorn, sin portfölj av innovativa, konkurrenskraftiga lösningar och fortsätter att genomföra sin strategiska plan Alstom in Motion. Det stärker också sitt tekniska fotavtryck i Frankrike och dess lokala närvaro i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur, förutom sina nuvarande platser i Aix-en-Provence och Vitrolles.

- Detta förvärv är en spännande utvecklingsmöjlighet för Helion Hydrogen Power och dess anställda. Alstom kommer att fokusera på att utveckla det lovande företagets fulla potential när det gäller innovativ teknik och expertis. Denna transaktion är i linje med Alstoms strategi när det gäller att utöka och förstärka företagets expertis inom hållbar, intelligent rörlighet, säger Jean-Baptiste Eyméoud, president för Alstom France.

Helion Hydrogen Power har cirka 30 erfarna tvärvetenskapliga medarbetare på sin anläggning i Aix-en-Provence. Företaget täcker hela värdekedjan av kraftfulla bränsleceller: design, utveckling, tillverkning, teknisk support och kundutbildning. Idag fokuserar den främst på energi- och transportmarknaderna, i Frankrike och utomlands. Helion Hydrogen Power har varit involverad i mer än 100 projekt och cirka 30 av dess lösningar är i drift över hela världen.

Efter genomförandet av transaktionen, som ägde rum den 1 april 2021, kommer företaget, som bytt namn till ALSTOM Hydrogène S.A.S., att bli ett helägt dotterbolag till Alstom.

Dessutom är Alstom engagerat i sina nuvarande leverantörer med avsikten att säkerställa en smidig drift av nuvarande erbjudanden och projekt.