TFG Transfracht integrerar även Italien i sitt AlbatrosExpress-linjenät

Redo för Italien. Foto: TFG Transfracht

Från juli 2021 utvidgas godstågslinjen AlbatrosExpress även till Milano och Verona. I framtiden kommer AlbatrosExpress-tågen att gå upp till tio gånger i veckan mellan det norditalienska industribältet och de tyska hamnarna samt mellan de västra hamnarna. Transporter till Italien utförs i samarbete med operatörerna Kombiverkehr och Optimodal.

Under de senaste månaderna har järnvägstransit genom Alperna inte bara visat sig vara ett klimatvänligt utan också ett krisskyddat alternativ. TFG är också nöjd med anledning av den starka tillväxten av container- och intermodal trafik i hamnarna i Antwerpen och Rotterdam.

TFG ansluter Regensburg med Rotterdam och Antwerpen och utökar sitt dagliga Westhafen-erbjudande med tio nya avgångar per vecka.

TFG: s nya hamnportfölj innehåller således flexibla och högfrekventa förbindelser mellan Regensburg, Nürnberg, München, Burghausen, Ludwigshafen, Wolfurt och de viktigaste containerterminalerna för den maritima sektorn i Rotterdam och Antwerpen. Förutom kombinerade transporter erbjuds även enskilda vagnar på alla rutter.

Med denna internationella anslutning och genom ett nytt utbud av tjänster från de västra, norra och södra hamnarna utökar TFG sitt nätverk och erbjuder därmed dagligen sina kunder ytterligare internationella transportlösningar.