DSV Panalpina förvärvar Agility Global Integrated Logistics (GIL)

Med förvärvet blir DSV världens tredje största transport- och logistikföretag med en omsättning på cirka 142 miljarder och mer än 70 000 anställda. Foto: DSV

Den danska logistikjätten DSV Panalpina har meddelat att de förvärvar Agility Global Integrated Logistics (GIL).

GIL värderas med handeln till 4,2 miljarder dollar motsvarande 26 miljarder danska kronor, skrev DSV Panalpina nyligen i ett uttalande.

Med förvärvet blir DSV världens tredje största transport- och logistikföretag med en omsättning på cirka 142 miljarder och mer än 70 000 anställda.

Det är speciellt luft- och havsverksamheten, den redan största avdelningen i DSV Panalpina, kommer att förstärkas kraftigt genom förvärvet av GIL. 

- GIL och DSV är en utmärkt match och vi är stolta över att vi kan meddela vårt avtal om att gå tillsammans. Kombinationen av våra två globala nätverk ger oss möjlighet att erbjuda våra kunder en ännu högre servicenivå.

- GILs starka marknadsposition i APAC och Mellanöstern kompletterar DSVs nätverk väl och kommer att stödja våra långsiktiga ambitioner för värdeskapande. Våra två grupper delar redan en kultur av entreprenörskap och lokalt ägande, och vi ser fram emot att välkomna GILs duktiga personal till DSV, säger toppchef på DSV Jens Bjørn Andersen.

Affären förväntas bli helt klar under tredje kvartalet. Fram till dess fortsätter DSV Panalpina och GIL sitt arbete separat och oberoende.

Nyligen publicerade DSV Panalpina också sina konton - som visar stor tillväxt.