Berlins kollektivtrafikföretag BVG visar beläggningen i tunnelbanevagnar

Under pandemin finns det gott om utrymme i Berlins U-bahn. Foto: BVG

Passagerare som använder den tyska huvudstadens kollektivtrafik kan nu se hur fullt det var något tidigare i fordonen på enskilda linjer i bussar, tunnelbanetåg och i spårvagnar.

Berlins kollektivtrafikföretag, Berliner Verkehrsbetriebe BVG, meddelade nyligen att det handlar om inledande information för alla som gärna vill resa under sådana tider då trängseln i vagnarna eller i bussar är som lägst och även när utrymmet i fordonen är som störst.

 En internetsajt visar beläggningen under en bestämd tid på dagen i olika färger; mörkrött står för högsta beläggningen. Uppgifterna är baserade på automatiska passagerarräknare från måndag till fredag ​​en vecka i förväg. På grund av corona och distansundervisning ligger beläggningen för närvarande på det gröna området, vilket betyder ”låg beläggning”.

 Informationen kommer snart att visas även på stationernas skärmar och hållplatser. I Tyskland finns munskyddsplikt inom kollektivtrafiken och på stationerna. Den som vägrar bära mask kan få böta 150 euro.