Gränsöverskridande tågtrafik startar igen mellan Tyskland och Tjeckiska Republiken

Tyska Erzgebirgebahns tåg avgår från en tjeckisk järnvägsstation. Foto: Erzgebirgebahn, kredit: Frank Barteld

I slutet av den coronarelaterade klassificeringen av Tjeckien som ett högvirus- och riskområde kan de avbrutna, gränsöverskridande tågförbindelserna till Tysklands grannland i öster nu gradvis återupptas från och med april.

Detta påverkar inte bestämmelserna i de tidigare fastlagda landsomfattande inresebestämmelserna eller coronaskyddet samt karantänbestämmelser i tyska delstaterna Sachsen och Bayern.

 • Trilex: Linje L7 (Seifhennersdorf-Varnsdorf-Zittau-Liberec) stannar igen vid alla tunnelbanestationer i Tyskland från den 1 april, den av corona begränsade tidtabellen slutar den 5 april. Därefter går tågen på L7 normalt igen. RE2-tågen till tjeckiska Liberec kommer att köras igen enligt schemat från och med den 12 april.

 • Vogtlandbahn: Gränsöverskridande trafik på RB 2 (Bad Brambach - Vojtanov - Cheb) återupptas från och med den 12 april. Tågtrafiken på RB 1 och RB 5 (till Kraslice) startar igen den 19 april över gränserna.

 • Alex (RE25): Kontinuerlig drift mellan Prag och München startar igen den 7 april.

 • Upper Palatinate Railway (RB 95): Gränsöverskridande trafik mellan Marktredwitz - Cheb - Hof återupptas från och med den 12 april.