Eleda köper Dalarnas Infraentreprenad

Dalarnas Infraentreprenad utför entreprenadtjänster i infrastruktirprojekt. Foto: Dalarnas Infraentreprenad

Det dalabaserade entreprenadbolaget Dalarnas Infraentreprenad säljer 100 procent av bolaget efter ett starkt finansiellt år med en omsättning på cirka 100 miljoner kronor. Dalarnas Infraentreprenad utför entreprenader efter järnväg och vägar i Sverige. Bolaget är speciellt inriktade på att bygga stängsel och bullerskärmar.

Eleda är en expansiv koncern med fokus på små till medelstora projekt inom anläggnings- och entreprenadbranschen samt inom eldistribution och förnybar energi, med ett brett utbud av infrastrukturtjänster för offentliga och privata kunder. Dalarnas Infraentreprenad är Eledas första förvärv inom järnvägsentreprenad. Efter förvärvet förväntas Eledas totala omsättning uppgå till omkring 8,5 miljarder kronor.

Dalarnas Infraentreprenad med sin spetskompetens är helt rätt för Eleda i sin fortsatta expansion och är ytterligare ett steg mot att befästa vår position som det ledande infrastrukturtjänsteföretaget i Norden, säger Johan Halvardsson, koncern-vd på Eleda

Vi är glada över att få Eleda Group som ny ägare och därmed få tillhöra en av Nordens största aktörer på infrastruktur. Anecta gjorde en mycket bra insats som resulterade i ett bra urval av möjliga köpare och slutligen i ett bra bud som vi är mycket nöjda med, säger Anders Bjurell & Robert Markus, Dalarnas Infraentreprenad.