VR och Traficom begränsar antalet passagerare på tåg i sydvästra Finland

VR:s koncernledning övervakar passagerarantalet och rapporterar om passagerarantalet ökar med mer än 50 procent. Foto: VR

VR kommer att begränsa det maximalt tillåtna antalet passagerare på fjärrtåg i sydvästra regionen Egentliga Finland från 25 mars till 23 april 2021 i enlighet med Traficoms beslut.

Den aktuella beläggningsgraden för tåg som kör i regionen Egentliga Finland under begränsningen överstiger inte 50 procent.

Den nya anpassningen påverkar således inte köpta tågresor, och kunderna behöver inte ändra eller avboka tågbiljetter. I fjärrtåg kan mer än hälften av säten också användas under coronabetingad begränsning, eftersom ståplatser är en del av den maximala kapaciteten.

VR och Traficom har kommit överens om begränsningarna. VR begränsar det maximalt tillåtna antalet passagerare till hälften i regionen Egentliga Finland den från 25 mars. Begränsningar kommer att göras direkt till försäljningssystemet från och med detta datum.VR: s resevolymer har minskat med -65 procent från förra året. För tåg i Egentliga Finland ligger beläggningsgraden för närvarande högst endast cirka 30 procent under veckorna med restriktioner.