Alstom levererar 200 pendeltågsvagnar till Metra i Chicago

Vagnarna kommer att byggas vid Alstoms anläggning i Hornell, New York. Andra Alstom-fabriker kommer att stödja projektet, inklusive anläggningen i Rochester, New York, när det gäller installeringen av tågens automatiska kontrollsystem. Foto: Metra

Alstom Transportation Inc. meddelade nyligen att företaget hade mottagit en första order från Metra om leverans av 200 pendeltågsvagnar av push-pull-typ.

Den ursprungliga ordern värderas till cirka 775 miljoner dollar och är en del av Metras större köp av 500 nya vagnar som godkändes i januari 2021. De nya vagnarna, i olika varianter, kommer att ersätta äldre enheter i Chicagos nuvarande pendeltågsflotta på 840 vagnar.

De nya enheternas designfunktioner inkluderar en strömlinjeformad, modern inredning utrustad med USB-kontakter; en layout för att förbättra passagerarflödet och förarkomforten; sittplatser och avstånd som möjliggör fysisk distansering; dörrautomatik; förbättrad design för förbättrad körkvalitet; och flera breda dörrar på vagnarnas båda sidor för att sänka tiden för passagerarnas på- och avstigning.

Dessutom kommer vagnarna att uppfylla alla amerikanska bestämmelser angående passagerare med funktionshinder och andra tillgänglighetskrav, sade Alstoms tjänstemän i ett pressmeddelande.