Messe Berlin: InnoTrans startar podcast för mobilitet den 9 februari

InnoTrans Podcast är ett viktigt steg mot InnoTrans 2022. Det är en aktiv innehållsplattform berikad med kunskap, berättelser och insikter från järnvägsindustrins internationella konversationspartner. Bild: Innotrans

Det första avsnittet av den nya InnoTrans Podcasten kommer att visas på alla populära streamingportaler från och den 9 februari klockan 10:00. Det internationellt orienterade formatet som är en del av InnoTrans Preview riktar sig till alla eventbesökare och utställare på världens ledande mässa för järnvägs- och transportteknik såväl för de som är intresserade av förändringen i rörlighet.

- InnoTrans Podcast är ett viktigt steg mot InnoTrans 2022. Det är en aktiv innehållsplattform berikad med kunskap, berättelser och insikter från järnvägsindustrins internationella konversationspartner. Dessutom finns det exklusiva InnoTrans-nyheter för vår publik i varje avsnitt, säger Kerstin Schulz, chef för InnoTrans om det nya projektet.

 Den tjugo minuter långa podcasten visas varje månad och är tillägnad aktuell utveckling och utmaningar inom mobilitet.

- Vårt mål är att skapa en global översikt över den nuvarande situationen för vårt samhälle med våra internationella partners. Hur är situationen i Japan eller USA? Vilket inflytande har pandemin på morgondagens mobilitetsutmaningar över hela världen? Men också: Vad kommer trenderna att vara på InnoTrans 2022? Alla dessa är spännande frågor som vi försöker diskutera med våra gäster, säger Kerstin Schulz.

 Premiärgäst är Dr. Ben Möbius, chef för tyska Järnvägsindustriförbundet. I en intervju talar han om effekterna av coronapandemin för järnvägsindustrin. Det handlar också om ambitiösa mobilitetslösningar för de olika utmaningarna med den gröna omstarten och möjligheterna till digitalisering. Dessutom handlar det om innovativa mobilitetskoncept på InnoTrans 2022.

 - The Green Re-Start behöver framtida mobilitet och därmed också InnoTrans. För nu handlar det om två teman samtidigt: Ny tillväxt och klimatskydd. Inom transport av fossila bränslen är dessa mestadels antagonister. Rail 4.0 betyder: Vi kan kombinera båda. Inte förbud, men erbjudanden skapar ny, utsläppsfri rörlighet. 100 procents reseupplevelse, 100 procent banbrytande anda, men inga utsläpp och forumet är InnoTrans, säger Möbius.

 Den andra upplagan av InnoTrans Podcast kommer att visas den 9 mars.

LINK: https://innotrans.podigee.io/

Mer information kommer att meddelas inom kort.