Ryssland: Nya Orlan ersätter dieseltåg i Perm-regionen och Sverdlovsk

Sedan januari 2021 har tågoperatören "Russian Railways" använt pendeltåget av typ RA-3 "Orlan" ("havsörnen") på förortsrutterna i Perm-regionen (Permʹ-I - Lysʹva) och Sverdlovsk (Šartaš - Egoršino - Alapaevsk).

Från och med den 15 januari kommer "Orlans" att finnas tillgängliga för passagerarna som förortåg som trafikerar från Ekaterinburg till Verhniy Ufalej. De nya pendeltågen kommer att ersätta tåg på förortsrutter med lågt passagerarantal.

Detta kommer att förbättra passagerarkomforten. Orlan är enligt tillverkaren ett modernt dieseltåg med en liten sammansättning (2 eller 3 vagnar) som tillverkas lokalt och används på icke-elektrifierade järnvägslinjer.

Det nya tåget kännetecknas av dess moderna design, den genomtänkta ergonomin och tågets förbättrade komfort för passagerarna.

Tåget drivs av en kraftfull, ekonomisk och tyst dieselhydraulisk enhet. Luftfjädrar säkerställer extremt jämn resa. Varje vagn är utrustad med ett luftrenings- och desinficeringssystem. Mjuka säten, breda bagagehållare, LED-belysning och informationstavlor är installerade i vagnarna.

Tåget är anpassat till funktionshindrade passagerarnas behov. Huvudvagnen har en rullstolslift för lättare av- och påstigning.