Österrikiska järnvägssträckan Mariazellerbahn moderniseras

Moderniseringsarbetet kommer att äga rum från och med 2 till 20 november 2020. Under denna period kommer ett alternativ service med bussar att inrättas för de berörda sektionerna, som kommer att ha samma avgångstider som järnvägslinjen Mariazellerbahn.Foto: Mariazellerbahn

Under hösten 2020 kommer omfattande moderniseringsåtgärder att äga rum vid österrikiska Mariazellerbahn. Syftet är att göra denna traditionella järnväg hållbar för framtiden i passagerarnas och regionens intresse. Det länge sedan planerade arbetet kommer att fokusera på säkerhet och komfort för passagerare.

- Växelbytet vid St. Pölten centralstation är bara ett av många projekt under denna period. Det finns också sovvagnsbyten, luftledningsarbete, plankorsningar samt renoverings- och underhållsåtgärder längs hela sträckan, säger Nedre Österrikes mobilitetsråd Ludwig Schleritzko.

• 2 till 8 november: ersättningsjärnvägstjänster mellan St. Pölten Hbf och Laubenbachmühle
• 9–13 november: rälsbyte mellan St. Pölten Hbf och Mariazell
• 14–20 november: rälsvägsbyte mellan St. Pölten Hbf och Laubenbachmühle

- Vi bygger för regionen. Vi arbetar så snabbt som möjligt så att de berörda delarna av rutten snabbt kan öppnas för trafik igen. Vi tackar våra passagerare för deras förståelse och det stora stöd de har gett oss på väg in i framtiden", betonar Niederösterreichs järnvägschef Barbara Komarek.