Deutsche Bahn: positiva resultat under sensommarens värmeböljor

Kontroll av ventilationssystem på ett av Deutsche Bahns IC4-tåg. Foto: DB

Trots de ibland extrema temperaturerna på upp till 40 plusgrader i Tyskland i augusti 2020 kom Deutsche Bahns tåg fram till sina destinationer punktligt och driftsäkert, skriver koncernen i ett pressmeddelande.

Endast 0,18 procent av fjärrtågen klarade inte av att slutföra resan som planerat på grund av värmen.

- Vi är betydligt bättre förberedda för de extrema temperaturerna än någonsin tidigare, säger talespersonen för DB:s Passenger Transport Board, Berthold Huber.

- Våra investeringar i nya tåg har lönat sig nu. Vi förfogar nu över ett stort antal av ny generations tåg, som ICE 4, ICE 3-serien 407 och Intercity 2. Dessa tåg har utrustats med ett luftkonditioneringssystem som klarar av temperaturer upp till 45 grader. Vi kommer dessutom att erbjuda 13 000 fler platser på nya tåg i slutet av året.

DB kommer att fortsätta koncernens investeringskurs under de närmast kommande åren. Cirka 6,5 ​​miljarder euro kommer att flyta in i nya fjärrtåg i slutet av 2024.

DB:s fordonsflotta blir betydligt yngre: tågens medelålder kommer att sjunka från 21 i dag till 14 år. Senast i juli rapporterade DB om en ny miljardorder (euro) för anskaffning av 30 nya höghastighetståg.