Westermo utvecklar kommunikationslösningar för järnvägen

Westermo har introducerat två LTE-routrar till sitt Ibex-sortiment. Foto: Westermo

Westermo har introducerat två LTE-routrar till sitt Ibex-sortiment av trådlösa lösningar för pålitlig och säker datakommunikation för järnvägsapplikationer. Routrarna är utvecklade för att möta den växande efterfrågan på kontinuerlig täckning ombord på tåg och stödja applikationer som datalast mellan stationer, övervakning och åtkomst till fjärrunderhåll. LTE-routrarna säkerställer pålitlig, kontinuerlig, snabb hastighet datakommunikation i extrema driftsmiljöer, och ansluter det rörliga tåget med signalstyrningscentret via ett mobilnät.

Routrarna stöder LTE CAT12, som tillhandahåller ultrahög dataflöde och aggregering av bärfrekvenser för att betjäna de mest bandbreddskrävande applikationer världen över. Multiband GNSS, Global Navigation Satellite System, som möjliggör användning av flera frekvenser för extremt hög noggrann positionering och distribution över hela världen.

Routrarna har EN 50155 godkännande för ombordapplikationer och är utformade för att motstå de utmanande miljöerna och kraven från järnvägsapplikationer, inklusive konstant vibration, extrema temperaturer och luftfuktighet. En kompakt konstruktion möjliggör snabb och enkel installation i täta utrymmen för tåg, medan konfiguration och enhetsbyte förenklas med ett SIM-kortminne för konfigurationsparametrar. Dubbel SIM-förmåga möjliggör ytterligare prestandaoptimering. Ett unikt SIM-kortfack gör SIM-hantering i fältet enkelt.

Produktfamiljen Ibex, som inkluderar trådlösa åtkomstpunkter, klienter och broar, har utvecklats för järnvägsapplikationer som tåg-till-mark-system, trådlösa mellanvägslänkar, WLAN-lösningar för allmän Wi-Fi ombord, fjärråtkomst och fordonspositionering. Tillsammans med Westermos omfattande utbud av Ethernet-enheter utgör detta världens mest kompletta datakommunikationsportfölj för järnvägsindustrin.