Moderniseringen av Rigas centralstation är en del av Rail Baltica-projektet

Rigas Central Station ska fungera som ett huvudnav för Rail Baltica-projektet. Illustration: City of Riga

Tillsammans med sina partners Egis Rail och Egis Batiments, undertecknade Deutsche Bahn Engineering & Consultingett nyligen ett kontrakt med Eiropas Dzelzceļa līnijas (EDZL) om BIM- byggkompetens och konstruktionsövervakning av Riga Centralstation, som är en del av Rail Baltica-projektet.

Projektet genomförs inom fem år. Rigas Central Station fungerar som ett huvudnav för det globala Rail Baltica- projektet. Avsikten är att alla befintliga järnvägsspår, passagerarplattformar och byggkonstruktioner i Rigas Central Station moderniseras. Stationen ska fylla alla Rail Balticas behov och den ska utvecklas till en multimodal transportterminal.

Moderniseringen kommer också att omfatta byggandet av en ny järnvägsbro över floden Daugava med praktiska körfält för fotgängare och cyklister, samt rivning av den befintliga järnvägsvallen. Dessa kommer att ersättas av en överfart för att skapa fria områden för infrastrukturförbindelser mellan staden och stationen.

- Vi är tacksamma för den unika möjligheten att få delta i detta stora europeiska projekt och för att kunna intensifiera vårt samarbete med Rail Baltica-projektet. Vi ser fram emot fortsatt arbete tillsammans med våra partners under de kommande åren, sade Vincent van Houten, regiondirektör för Östeuropa hos DB Engineering & Consulting.