Myndigheten Transport for the North kräver bättre järnvägsplan för norra England

Kollektivtrafik med fotgängare i Leeds. Foto: Flickr.

Med anledning av DfT:s uppdatering kräver Transport for the North en investeringsplan som ger det bästa erbjudandet för tågoperatörer överallt i norra England.

Transport for the North (TfN) är ledande brittiska lagstadgad nationell transportmyndighet i Storbritannien. Myndigheten bildades 2018 för att göra det möjligt för strategiska förbättringar av transporter i norra England.

Efter en ytterligare uppdatering, som initierades av Storbritanniens Myndighet för transport (DfT), av en integrerad järnvägsplan för norra delen av landet och Midlands, betonade Transport for the North (TfN) behovet av en investeringsplan, som ger det bästa erbjudandet för TfN.

Det uppdaterade dokumentet kompletterar premiärminister, Boris Johnsons uttalande med ytterligare detaljer, som beskriver referensvillkoren för den integrerade järnvägsplanen för North and Midlands. Dessa kommer att granskas av National Infrastructure Commission (NIC).

Kommissionen kommer att ta hänsyn till behovet av förbättringar angående projekt som höghastighetssträckan HS2, Northern Powerhouse Rail och Network Rail.