Tågoperatören Ukrzaliznytsya startar regionaltåg mellan Kovel och Ternopil

Japansktillverkat regionaltåg av typ Honda färdas i närheten av ukrainska staden Poltava, platsen för Karl den 12:s nederlag på 1700-talet. Foto: Wikimedia, kredit Nikolai Chuvayev

Ukrzaliznytsya lanserar ett nytt regionaltåg nr 792/793 i mars mellan västukrainska städer Kovel och Ternopil. Tågen kommer därmed att köra via Kivertsi, Lutsk, Rivne, Zdolbuniv och Krasne.

Tåget kör varje dag från fredag 6 mars 2020. Det avgår från Kovel vid 05:05 och anländer till Ternopil klockan 12:42. På vägen tillbaka kör det dagligen. Det avgår från Ternopil kl 16:13 och anländer till Kovel vid 23:50.

Ukrzaliznytsyas linjer korsar den sydvästra delen av Ukraina i sex regioner: Lviv, Ivano-Frankivsk, Zakarpattia, Chernivtsi, Vinnytsia och Volyn.
 
Inom ett och ett halvt sekel av verksamhet har Ukrzaliznytsya utvecklats till ett toppmodernt företag som garanterar transport av passagerare och gods. Det finns 354 stationer inom dess järnvägsnät, varav 252 är öppna för godstransporter. Transport av passagerare och last tillhandahålls av en flotta av nyligen moderniserad rullande materiel.

Källa: Rail Tech