Ny trend - träningsresa med tåg

Löparresan till Alperna arrangeras av Ving. Arkivbild

Ving och TCS Lidingöloppet inleder ett nytt resesamarbete och arrangerar sin första gemensamma träningsresa med tåg. Där får deltagarna träna löpteknik under ledning av friidrottsprofilen Malin Ewerlöf. Resenärerna coachas och inspireras av Ewerlöf, samtidigt som de får springa i en vacker skogsmiljö som liknar TCS Lidingöloppets naturliga terräng.

– Vi märker av den ökade efterfrågan på resor med tåg och är glada över att nu kunna presentera ytterligare en resa, denna gång till de vackra alpmiljöerna i Österrike. Samtidigt ser vi att många av våra kunder är intresserade av träning och en aktiv semester, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.

Under 2019 återlanserade Ving tågresor till Davos och Engelberg. Sedan januari säljs även tågpass, One Country Pass. Löparresan till Alperna arrangeras av Ving i samarbete med en av landets främsta tågresebyråer, trainplanet.com och TCS Lidingöloppet. Resan startar i Stockholm och för svenskar som bor i de södra och västra delarna av landet finns det möjlighet att hoppa på i Köpenhamn.