Coronavirus: Järnvägsoperatören China National Railway skär ned servicen 

China Railways ökar ansträngningarna mot spridning av Coronaviruset genom att skicka medicinska varor och personal till olika delar av landet. Foto: China Railways

CHINA National Railway (CR) har infört en femstegsplan för att förhindra spridning av Coronavirus. Dessutom stryks mer än 250 avgångar av Hongkongs regering som beslutade att begränsa gränsöverskridande järnvägstrafik från Hongkong till Kina och vice versa från och med midnatt den 30 januari .

I januari 27 hade CR avbrutit 267 tågavgångar, inklusive de 214 som skulle ha gått genom Wuhan. För närvarande är alla tåg som startar i Hubei-provinsen och alla de som drivs av Wuhan Railway Group avstängda eller omgirigerade. Återbetalning av tågbiljetter från tiden mellan 21 och 25 januari, med cirka 32,2 miljoner återbetalningar som kommer att göras snart.

I Hong Kong har stadens premiärminister Carrie Lam lovat för journalister att ta itu med virusutbrottet genom att avbryta gränsöverskridande järnvägstrafiken från midnatt den 30 januari. Gränsöverskridande färjor är också inställda medan antalet flygningar från fastlandet kommer att minskas till hälften. Människor får inte längre tillstånd att besöka Hong Kong från fastlandet.