Första av Renfes höghastighetståg för Avlo-service färdigt konverterade

Första av Renfes höghastighetståg som har konverterats för nya Avlo-service. Foto: Renfe

Spaniens nationella passageraroperatör Renfe har slutfört konverteringen av den första serien av höghastighetståg för företagets nya Avlo- service som kommer att lanseras i april. Enligt spanska tidningar handlar det om service med nedsatta biljettpriser.

Renfe konverterar tågen vid företagets egna verkstäder i Valladolid, Madrid, La Sagra (Toledo) och i Malaga. Arbetet avsåg att öka antalet sittplatser med 20 procent till 438 platser. I takt med att Avlo- servicen kommer Renfe också att bygga om ytterligare 106 höghastighetståg för att använda dessa under märket Avlo. Dessa tåg kommer att ha 581 sittplatser.

Den första Avlo-tjänsten startar den 6 april med tre tur och returer per dag mellan Madrid och Barcelona med ett mellanstopp i Zaragoza. En fjärde tur och returresa läggs till i maj och en femte i september 2020.

Försäljningen av biljetter till lanseringsservice startade nyligen. För att marknadsföra tjänsten erbjuder Renfe 1000 biljetter per dag under första 10 dagar för 5 euro vardera.