Kinesiskt tåg med 28 vagnar järnvägsutrustning anlände till Serbien

Järnvägslinjen i Serbien är ett pilotprojekt inom det kinesiska initiativet "En bälte, en väg" och samarbetet mellan Kina och Central- och Östeuropa. Foto: Srbska Kargo

Ett tåg med 28 vagnar och med 500 ton kinesisk utrustning för användning vid Belgrad - Novi Sad-linjens modernisering anlände nyligen till Serbiens huvudstad Belgrad.

Tåget med utrustningen hade lämnat den kinesiska staden Jinan i slutet av september och åkt 10 500 kilometer via Mongoliet, Ryssland, Vitryssland, Polen, Slovakien och Ungern till Serbien.

Ankomsten av tåget i Beograd den 24 oktober övervakades av president Aleksandar Vučić, ministern för bygg, transport och infrastruktur Zorana Mihajlović, Kinas vice handelsminister Qian Keming och den kinesiska ambassadören i Serbien Chen Bo.

Serbiens president sade att all utrustning överensstämmer med europeiska standarder, och arbetena på det serbiska territoriet kommer att slutföras före slutet av 2022. Efter att järnvägen tas i drift kommer förbindelsen mellan Serbien och Centraleuropa att bli snabbare.