Rail Baltica fick en ny styrelse

Rail Baltica är en planerad normalspårig järnväg genom Baltikum för snabb transport av personer och gods från polsk-litauiska gränsen till Kaunas, Panevezys, Riga, Pärnu och Tallinn. Helsingfors-Tallinn-tunneln kan bli en anslutning. Foto: Rail Baltica

En ny styrelse för Rail Baltica-projektpromotor RB Rail AS godkändes av de nationella aktieägarna från Estland, Lettland och Litauen den 15 oktober.

RB Rail AS-joint venture är registrerat i Lettland, där handelslagstiftningen kräver att en ny styrelse utses när en ny medlem godkänns.

Den estniska aktieägaren hade beslutat att ersätta RB Estlands vd Riia Sillave med Ahti Kuningas, som är vice generalsekreterare för transport vid ministeriet för ekonomi och kommunikation.

Styrelsen består nu av:

Estland: Ahti Kuningas, vice generalsekreterare för transport vid ministeriet för ekonomi och kommunikation, och Anti Moppel, rådgivare för vice generalsekreteraren för transport.

Lettland: Ligita Austrupe, biträdande statssekreterare vid transportministeriet, och Anri Leimanis, vice ordförande för tillsynsrådet för Latvijas Mobilais Telefons.

Litauen: Karolis Sankovski (styrelsens ordförande), VD för Rail Baltica Statyba, och Romas Švedas, ordförande i AB Lietuvos Geležinkeliai.